ELON MUSK: ‘NIEUWE TESLA ROADSTER WORDT NOG SNELLER’

Nu wordt het helemaal eerst zien en dan geloven! De nieuwe Tesla Roadster – die vorige week werd onthuld – heeft bijna ongeloofwaardige specificaties, maar blijkt slechts het ‘basismodel’ te worden, aldus Elon Musk.

Het is nog steeds de vraag hoe we de onthulling van tweede generatie Roadster (batterij: 200 kWh, actieradius: 1000 kilometer) moeten interpreteren. Kan gewoon een productlancering zijn natuurlijk, maar ook een bliksemafleider. Een bizarre verrassing die onze collectieve aandacht moet richten op iets anders dan de enorme problemen waarmee Tesla kampt. De Model S en Model X hebben nog steeds te maken met kwaliteitsissues en de productie van de Model 3 gaat allesbehalve van een leien dakje.

De Roadster – het is meer een targa met een uitneembaar dakpaneel – heeft een 200 kWh accupakket, drie elektromotoren (één voor, twee achter) en een koppel van 10.000 Nm. Althans, dat beweert Tesla. Daarbij zou de actieradius op 1000 kilometer liggen en de topsnelheid op ruim 400 km/h. De sprintcijfers dan… Van stilstand naar 60 mph (97 km/h) is in 1,9 seconden achter de rug. Van stilstand naar 100 mph (161 km/h) in 4,2 seconden.

Tesla van twee ton

De eerste generatie Roadster werd op basis van de Lotus Elise ontwikkeld. Deze nieuwe komt volledig van Tesla zelf. Hij heeft vierwielaandrijving, biedt plaats aan vier personen en moet in 2020 op de markt komen. Het prijskaartje is niet mals en de gevraagde aanbetaling ook niet. Kon je een Model 3 nog reserveren voor 1000 dollar, de Roadster gaat je 50.000 dollar in het vooruit kosten. De auto zelf is er voor 200.000 dollar (170.000 euro).

Bron: Autovisie